>

Wednesday, October 4, 2017

HANYA ORANG SEMBELIT SAJA TAHU BETAPA HAPPY NYA MASUK TANDAS DAN MEMBUANG!

Jaja memang dari dulu ada masalah susah nak lawas. Makan banyak tapi tidak membuang. Lagi-lagi kalau pergi holiday. Mau sampai 3-4 hari tak membuang sampai perut pun kembang. Tangkap gambar pun tidak cantik. Sedih… huhuhu

Then Jaja masuk kolej dekat KPTM KL, Cheras. Sekarang dah jadi KUPTM KL. Waktu di kolej, Jaja tinggal asrama dengan kawan-kawan. Jadi satu malam tu borak dengan kawan pasal benda lain tiba-tiba masuk bab lawas..hehehe . Jaja cakap lah dulu Jaja susah nak membuang. 
Bila cerita dekat kawan, kawan cadangkan minum teh heba orang kampong. Sebab kakak dia pun ada masalah sama mama ja. Alhamdulilah, lepas minum tu memang makin elok TAPI !! YA ALLAH rasa dia memang tak menahan. Serious tak sedap tapi sebab tu je yang boleh buat Jaja lawas Jaja minum jelah..keh3

Selepas habis buat foundation, ja pun duduk kat rumah 6 bulan. (tahun 2014) sementara tunggu masa nak sambung belajar dekat UK. Waktu inilah Jaja kenal satu produk herba nie. Sebelum ini  Jaja tahu kewujudan produk nie tapi masa tu tak famous kat KPTM, yang famous waktu tu herbalife. Waktu kat rumah, Jaja google lah apa sebab tak lawas the treatment apa yang ada. 
herba-herba yang membantu penghadaman
Lepas Jaja baca kat satu blog ni, cakap pasal daun senna yang boleh bantu atasi masalah lawas. Dan daun tersebut merupakan bahan untuk Teh Herba orang Kg. Ja pergi seach pasal produk herba. Dalam produk herba ni pun adalah daun senna. Jadi Ja pun cuba beli mana lah tau berkesan kan. Keh3.. 

Ja pun belilah dari Kak Qis waktu itu. Alhamdulillah, first time makan memang pergi tandas terus esoknya. Happy gila kot… keh3
Hanya orang yang jarang lawas saja yang tau betapa gembiranya masuk tandas sebab nak membuang. So since that day memang Jaja consumed herba nie. Waktu nak pergi UK pun Jaja bawa lebih untuk stok. Then dah habis  pun jaja beli lagi kirim dekat kawan yang balik Malaysia untuk raya. Hahaha…. Jaja suka herba nie sebab ia berbentuk pil, dan rasanya sangat sedap.  Disebabkan, Jaja suka beli produk Herba nie, kak Qis pun kata nak jadikan Jaja ahli.

Now in back ini Malaysia, masih study lagi. So Jaja rasa nak menjual produk nie sebab nak dapatkan duit lebih. Nefire this dan pernah juga jual-jual barang tapi bukan supplement lah sebab Jaja tidak berani jual benda melibatkan kesihatan ni. Tapi since  Jaja memang dah makan produk Herba nie bertahun, Jaja rasa ia selamat untuk dimakan sebab itulah Jaja yakin untuk jual. Insya-Allah ^_^.

Tapi Jaja masih baru lagi, IG untuk berkongsi pun tidak buat lagi. Jaja nak study dulu each of the supplements and their function then baru Jaja nak start menjual. Orang kata tak kenal maka tak cinta, so Jaja nak kenal semua dulu barulah Jaja rasa boleh yakinkan dekat orang luar sana.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Salam Sayang,
Farihah / Kak Eha
http://wasap.my/+60192282147

Like Page kami untuk Info kesihatan & Business
We L.O.V.E Breastfeeding
Surijunior

No comments: