>

Tuesday, November 8, 2016

Matlamat penentu kejayaan


Malam tadi kami ada sharing di kelas.Yang pernah saya tulis dulu, Kelas ini adalah gabungan individu yang nak buat bisnes dalam Surijunior. Tak kira la target dia nak jadi Master Coordinator ka, dapat sebulan RM100 ka RM1000 ka RM30 ka. Semua target ini saya raikan dalam Surijunior.

Group ini dikendalikan oleh cikgu-cikgu yang terdiri daripada mentor terbaik di Surijunior. Kami ada ratusan leaders dan mereka adalah mentor terbaik untuk membimbing :)

Jadi jika nak ada hasil, mesti ada target. Malam tadi kelas pasal NIAT dan TARGET oleh Senior Coordinator Syaheera Young Rockie, Syeera. Siapa Syeera?

"Puan Syaheera Young Rockie tinggal di Terengganu berusia 27 tahun.

Anak ke 2 dari 5 beradik . Syeera memiliki Ijazah sarjana muda farmasi dan kini dalam proses membuka farmasi milik sendiri dengan modal dari bisnes Shaklee

Belum sampai setahun berbisnes Shaklee, beliau telah mencapai income 5 angka sebulan

Lebih hebat dari saya, beliau capai car bonus dalam tempoh 3 bulan sahaja

Wanita muda ini menafikan usia diri dan usia bisnes adalah kayu pengukur kejayaan.

Siapa pun boleh berjaya asal ada kesungguhan dan kegigihan"

Haaa ni dia orangnya



Syeera terangkan niat berbisnes mestilah untuk bantu menyelesaikan masalah orang lain dan bukannya sebab nak kejar duit. Nanti kita penat dan give up. Dan formula untuk menentukan Target adalah S.M.A.R.T. apa tu?



Best kelas sharing semalam. Berapi-rapi. Anak-anak murid pun excited habis. Ilmu yang dicurah bukan sahaja untuk menaikkan semangat, tapi juga untuk diaplikasikan. Dan orang yang berilmu itu sebaiknya pada perlaksanaannya bukan setakat simpan dalam buku catatan tau!






Ok. Siapa nak berjaya, mesti ada target yang S.M.A.R.T

Siapa nak berjaya, mesti ada mentor

Siapa nak berjaya, mesti ada ketekunan.

Terima kasih Syeera sudi jadi cikgu. Siapa nak mentor hebat macam Syeera, boleh contact beliau di +60193474266

Thanks for reading! Jom sambung minum teh :)

Salam sayang dari SID kesayangan anda❤
Master Farihah | 019 228 2147

No comments: