>

Sunday, November 13, 2016

MAGIC CREAM UNTUK ANAK DISERANG DEMAM CAMPAK



Oh, saya dulu sebelum jadi work at home mom, anak saya kena demam campak bergilir-gilir. Memang faham masalah ibu yang risau tengok kulit anaknya. Tapi, syukurlah ada Shaklee, penyelamat dan memudahkan ibu serta menceriakan anak. Jom baca sharing Mel tentang krim ajaib katanya



==============
Ceritanya bermula macam ni..

Anak saya mengalami demam campak pada bulan lepas. Tau jela,.bila budak kena demam campak, dah confirm tak boleh nak hantar ke taska. Kena kuarantin duduk di rumah.

Saya dan suami bergilir-gilir cuti menjaga anak. Ada tarikh yang saya tak boleh cuti sebab perlu siapkan management report . Ada tarikh yang suami saya tak boleh cuti kerana perlu generate closing report. Jadi memang rekod cuti saya dan suami tak cantik. Tak cantik sebab memanjang status EL.

Walaupun bos saya memahami dan bagi kebenaran untuk cuti, tapi system e-leave tak paham pun keadaan yang mendesak untuk saya apply cuti sebab nak jaga anak yang kena demam campak.. yela, sapelah sangka yang nak terkena demam campak. Mana la nak boleh plan cuti 3 hari sebelum kan..



Sepanjang tempoh anak saya demam campak, macam-macam usaha saya buat utk bagi keluar semua campaknya. Termasuklah bagi air kelapa.. adakala konfius juga dengan tips yang dibaca dan kawan-kawan share.. tp aci redah jela.. bila bintil-bintilnya dah habis keluar, lagi miang dialami oleh anak saya. Menangis-nangis mengadu gatal..

Bila dia sendiri tgk badannya yang penuh dengan bintat-bintat, dia dah resah..jadi, saya tak tunjuk pun muka dia di dpn cermin. Takut lagi dia sedih.

Bila demam dah reda, bintil campak pun dah keluar habis dan mengering, saya sapukan dengan Cream Herbal Blend.



Rasa nyaman berangin yang dirasai adakala buat anak saya konfius.. dia ngadu pedas... haha.. nak tergelak bila dia cuba ekspreskan apa yg dia rasa..



Alhamdulillah, rajin sapu herbal blend di tubuh dan wajahnya, parut beransur kurang. Sebulan yang lalu comot, sekarang dah berseri sikit. Tak percaya boleh tengok gambar. Sorry, ibunya over interframe. Gambar tu anak saya yang snap selfie.



Ni la yang dikatakan shaklee effect.

===============

Dah cantik semula kulit anaknya kan? Siapa nak cuba krim ni, haaa boleh contact Mel di 012.373.2589

Selain krim ni, untuk membantu mereka sepanjang diserang demam campak, dulu, saya juga berikan suplemen untuk consume. Jadi anak-anak saya cuma bintik-bintik keluar tapi tak demam, kurang gatal dan kekal aktif bermain macam biasa. Legaa hati mak.

Apa anda boleh berikan?





Ok, jom kita tengok laaagi testimoni menghadapi demam campak dengan bantuan Shaklee







Alhamdulillah, bila terkena demam campak, ikhtiarkan dengan Shaklee. Tak perlu terlalu menderita semasa demam campak, dan tak perlu merana dengan parut selepasnya.

Thanks for reading !



❤SID kesayangan anda | Farihah 019 228 2147❤

No comments: