>

Thursday, November 10, 2016

LECHITIN BUKAN UNTUK KURUS SAJA !


Bukan sahaja Murah, tapi manfaatnya cukup besar. Tak caya, kena try. Eheh! Saya konsisten ambil lechitin masa menyusukan anak keempat. Sebab saya alami clog duct. Saluran susu tersumbat. Makan Shaklee ginilah .... susu ibu melimpah ruah. Kena konsisten pum dan kalau culas, haaa bahaya! Sejak insiden tu, memang tobat Dah tak culas mengepam!



Eh cerita pasal clog duct pula. Itu lain entry ya. Hari ni saya nak cerita pasal Lechitin. Produk Murah tapi super-hebat dan super-penting. Kita kenal Lechitin sebagai sahabat baik untuk si gemuk yang nak kurus kan? Bukan tu saja tau.

Apa kebaikan lechitin?

1. Nutrien untuk otak. Menyokong ingatan yang baik
Otak kita adalah bahagian yang paling berlemak. 60% daripada otak adalah mengandungi lemak. Jadi lemak baik seperti lechitin sangat diperlukan untuk menjana kemampuan berfikir oleh otak.Perkembangan pesat otak berlaku semasa kita kanak-kanak



Sejenis bahan dalam otak yang dinamakan Choline akan menggunakan Lechitin untuk menghasilkan Acetylcholine. Bahan ini penting untuk menjana signal-signal di otak

Individu yang pernah mengalami kemalangan, pernah hamil dan pernah melahirkan anak akan memiliki paras acetylcholine yang rendah. Itulah orang selalu cakap, lepas beranak urat banyak putus kannn?? Kurang Lechitin la tuu



2. Menyokong kesihatan hati
Makanan yang tinggi lemak. Atau pengambilan lemak yang kerap akan menyebabkan lemak banyak terkumpul di hati. Iyalah, dah 20 tahun hidup, 30 tahun hidup makan macam-macam kan? Asal sedap ja, telan kan? Banyakla lemak yang terkumpul dihati.


Jadi, lechitin akan bantu memecahkan lemak dan membawa lemak keluar dari hati. Hati akan semakin Sihat dan boleh menjalankan tugas lain dengan baik. Kesian hati kita. Lemas dia kena salut lemak, men bagi lechitin buang lemak dari dia. Hati ni penting tau. Banyak kerja dia kena buat untuk kita


3. Pemecah lemak semulajadi.
Kalau bahasa buku teks, dia tulis pengemulsi. Emulsi tu maksudnya pemecah. Sesiapa yang gemuk tak boleh tolong, ibu-ibu yang lepas bersalin tapi badan macam mengandung lagi, suami-suami yang dah hilang body lawa zaman bujang, makcik-makcik lebih berat badan sampai sakit lutut, Lechitin boleh bantu. InsyaAllah





4. Kesihatan jantung
Kadang-kadang kita dengar, tapi dah selalu jugak sekarang ni kan, orang muda-Muda tetiba meninggal sakit jantung kan? Jadi, nak jantung yang sihat, Lechitin boleh bantu. Lechitin akan bantu pecahkan kolesterol dalam salur darah untuk kesihatan jantung.


Tak adalah darah yang pergi ke jantung bawa sekali kolesterol kan. Lepas tu tersumbat di jantung. Bahaya!

5. Menghaluskan dan melembapkan kulit
Siapa yang konsisten ambil Lechitin, kulit dia akan lembap dan halus.


Dan... garis-garis halus lambat timbul. Lambat kedut! Ehhh kata nak awet muda kan? Lagi 1 kan, saya perasan, bila amal Lechitin, selulit hilang. Jadi tak adalah bonjol-bonjol selulit tu di peha. Kulit licin, smooooth saja



6. Bantu hasilkan membran sel.
Sel tubuh kita ada lapisan membran di luar. Dinding la kiranya. Itu adalah daripada lechitin



7. Elak atau atasi clog duct
Ini pengalaman peribadi saya juga. Ibu-ibu menyusu terutama yang bekerja dan mengepam susu, sila konsisten dengan Lechitin. Kadang kita busy kan, lambat sikit menyusu atau mengepam, boleh menyebabkan salur susu tersumbat. Clog.ini kalau dah Jadi, sangat sakit. Dan kalau dibiarkan boleh jadi radang.



Boleh atasi dengan Lechitin. Lama-lama clog tu hilang. Tapi seeloknya amal Lechitin untuk elakkan. Mencegah jauh lebih mudah. Tak apa, selain cegah clog duct, Mak pun boleh slim sekali kannnn

Ok setakat ini sahaja. Promo Lechitin masih ada.


Mesti rebut peluang untuk harga murah produk hebat ini


Thanks for reading!

❤Salam sayang dari DID kesayangan anda❤
Master Farihah | 019 228 2147

2 comments:

Anonymous said...

Assalamualaikum, master farihah, betul ke kita boleh mengantuk Jika ambil lecithin?

farihah abu kasim said...

Awal-awal saja tu. Teruskan dengan konsisten, nanti hilang mengantuk, timbul bijak :)