>

Tuesday, February 23, 2016

Tingkatkan Ilmu, asah kemahiran bersepadu

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Bisnes yang baik adalah bisnes yang sentiasa berlandaskan ilmu pengetahuan. Itulah yang Shaklee Malaysia cuba budayakan untuk kami semua Shaklee Independent Distributor. Sabtu & Ahad lepas, bertempat di Sunway Hotel, kami mengikuti kelas Train The Trainer (TTT) untuk Nutrition. Kelas ini bertujuan mendedahkan dan mendalami ilmu nutrisi dan sistem tubuh manusia.

Yang layak hadir adalah yang berpangkat Coordinator ke atas. Saya attend dah dulu, tapi tak dapat nak habiskan sebab sesi terakhir tu, mak saudara saya meninggal dunia, jadi tak dapat pi kelas. Itulah kan, ketentuan Allah. Jadi, saya hadir sekali lagi untuk kali ini di Sunway Hotel.

"Buku Teks" Part 1:D

Buku Teks Part 2. hehe. Ayaq Performance Drink Shaklee sponsor


Masa kelas berlangsung. Nutritionist Kate sedang mengajar. Lama aih tak masuk kelas biologi. Memang best. haha. Best student dok depan pulak tu.kehkehkeh

Ini dari Surijunior yang attend. Tiada dalam gambar, Ustaz Bakhtiar, masih makan agaknya. Dari kanan Reen & Suami, Kak Sue, Celine (Shaklee Product Training Manager), Aziyan & Dr Normi

Oh, hat ni senaman otak. best jugak :D

Kak Su dengan baby & anak-anak. Ini pemandangan biasa di Training Shaklee. Datang dengan anak2, berkelah comforter di belakang, tengah kelas anak menangis. Hebat kan, mak-mak super ni :)





Habis kelas selama 2 hari, kami kena jawab exam. Haa.. ketaq la jugak. haha. 80 soalan. Alhamdulillah.. dah lulus dah aihhh :D

Ini peserta-peserta TTT yang ceria . Tak ramai tau, sebab selektif, bukan semua boleh hadir, hanya yang berpangkat Coordinator ke atas

Dalam training ini, kami belajar pasal produk, pasal sistem tubuh manusia, penyakit-penyakit popular dan juga cara menyampaikan - macam public speaking la. Mudah-mudahan semua ilmu dapat menjadi ilmu yang bermanfaat dan kami dapat sampaikan kepada warga Shaklee di Empayar kami :)






Thanks for reading !


Menjadi sebahagian daripada kami? Tentu boleh :)

Salam sayang,

019 228 2147 
farihah.abukasim@gmail.com
Hubungi 019 228







No comments: