>

Sunday, August 2, 2015

5 nutrien asas untuk kulit yang hebat

Assalamualaikum dan Salam sejahtera

Kulit yang cantik menonjolkan penampilan diri yang menarik, juga meningkatkan keyakinan diri. Masalah jeragat, jerawat, tona kulit tidak sekata adalah mimpi ngeri mereka yang prihatin dengan kecantikan terutamanya wanita.

Apakah 5 nutrien hebat yang menjadikan kulit anda hebat? Entry ini saya petik dari tulisan seorang pakar kulit di web mindbodygreen. Beliau menyenaraikan 5 nutrien kulit yang utama yang beliau percaya boleh meningkatkan dan memperbaiki kulit untuk lebih cantik, sihat dan menawan.

Apakah 5 nutrien tersebut?

Vitamin C - exfoliater. 
Campurkan 1 sudu teh vitamin C serbuk (boleh hancurkan pil) bersama susu sehingga menjadi pati yang sebati
Urutkan di wajah anda dengan berus kecil
Setelah rasa sedikit gatal-gatal/ menyucuk-nyucuk di muka, bilas dan letakkan air mawar
Buat 3-5 kali seminggu
Pastikan anda tidak melakukan ini jika kulit anda luka atau ada jerawat yang masih ada kesan luka. Vitamin E - Anti-kedut
Picitkan kandungan kapsul Vitamin E ke atas jari anda
Sapukan ke atas kedutan dan garis halus di muka sebelum tidur
Cuci bersih keesokan harinyaAsid Lemak Omega-3 - Face Mask
Omega-3 sangat baik untuk mengurangkan inflamasi, garisan halus dan kedutan. Boleh juga digunakan ke atas kulit wajah sebagai pelembap dan penyegar
Campurkan sedikit Chia Seeds, yogurt organik, flaxseed oil dan kacau sebati
Sapukan di muka seperti face mask dan biarkan 15-20 minit
Bersihkan setelah itu

Zink sebagai pelembap
Zink menggalakkan pembaharuan sel, memberikan kesan kelegaan kepada kulit dan penentang kepada jerawat

Vitamin B untuk kesihatan keseluruhan
Vitamin B adalah hero kepada penjagaan kulit. Kesan Vitamin B dalam menyerikan kulit sangat penting. Vitamin anti-stress ini juga sangat perlu untuk menyebabkan rasa tenang dan hebat. Tiada stress membolehkan anda kelihatan awet mudaPengamalan kelima-lima nutrien ini membantu anda mencapai kulit yang sihat dan meminimumkan masalah kulit.

Apakah kesan pengambilan nutrien yang tepat untuk kulit? Bagaimana pula Shaklee boleh membantu anda untuk cantik berseri dan awet muda! Di Shaklee, 5 suplemen ini ditawarkan dengan harga berpatutan dan kualiti yang tinggi. 


Temui pakar kulit anda di Surijunior untuk konsultasi kecantikan kulit.


Ini dia. Anak buah Surijunior, Puan Najihah Sudi. Beliau menggunakan semua suplemen Shaklee yang semulajadi untuk kulit beliau secara dalaman (consume) dan juga luaran. Dulu, kami pernah gelarkan dia ratu vitamin C kerana beliau yang memperkenalkan idea masker Vitamin C di group kami.

Ternyata, kesan penggunaan yang konsisten memberikan effect yang sangat positif untuk kulit beliau. Anda yang inginkan kulit cantik berseri, bebas jerawat, dan lain-lain, hubungi Puan Najihah Sudi di FB atau +60 17-501 2307

Thanks for reading !


No comments: