>

Tuesday, April 7, 2015

Saya bermula dengan bonus RM27 sebulan, dan sekarang hampir mencecah 5 angka sebulan - Noorhafiza

Assalamualaikum & Salam Sejahtera !

Hari ni saya nak ceritakan tentang downline / anak Shaklee saya bernama Noorhafiza atau kami panggil Fiza. Orangnya kecik molek, tapi semangatnya besar. Fiza junior MRSM saya dulu, kami jumpa semula di FB. Dia akhirnya message saya setelah banyak kali baca info surijunior. Masa tu awal-awal start sharing. Berbunga-bunga rasa hati. Wahhh... ramai juga orang dapat manfaat dari Surjunior. Bukan kepalang seronoknya. haha

Macam gergasi pulak rasa bila dok tepi Fiza


Dipendekkan cerita, rupanya Fiza juga pengguna Shaklee dan akhirnya mendaftar bersama Surijunior. Fiza ni ramah orangnya dan dia secara tidak sedar berkongsi apa yang dia rasa dengan Shaklee. Melihatkan Fiza yang mampu menghasilkan points / uv dari perkongsian Shaklee, saya pelawa Fiza untuk serius berbisnes. Masa tu saya cuma Senior Supervisor. Fiza tak banyak cerita, ikut saja, kami mula buat target dan rutin berkongsi yang serius.

Fiza mula menjana income dan akhirnya menjadi leader besar di Surijunior. Jom baca sharing Fiza :)

___________________________

Allah temukan saya dgn Shaklee melalui anak-anak hampir 3 tahun lepas. Anak pertama saya ada masalah pemakanan. Umur 3 tahun, minum air teh dan biskut sahaja. Taknak makan nasi. Anak ke2, umur 7 bulan.. tak mahu susu formula sedangkan saya bekerja dan buta ilmu menyusu badan.

3 bodyguard Fiza :)


Menggunakan shaklee sebulan utk breastfeed anak, saya berjaya mengkagumkan saudara mara sebab saya berbadan kecik, berat 33 kg sahaja tapi melahirkan anak lelaki berat 3.5kg dan amat kuat menyusu! Alhamdulillah dgn bantuan Shaklee. Senyum, syukur.

Masalah anak sulong juga selesai slps saya berikan mealshake padanya. ALHAMDULILLAH perubahan mendadak. Continue mkn nasi dan lain-lain.

Kemudian saya jatuh cinta dengan shaklee. Kemudian Master Farihah pelawa untuk serius berbisnes. Saya sahut cabaran walaupun dalam hati tak yakin. Mudah saja.. kongsikan dan sebar pada orang lain apa yang saya lalui, rasa dan nikmati dengan Shaklee.

Master kata , semua orang bermula dari zero. FROM ZERO TO HERO. TIADA ORANG DILAHIRKAN DAN TERUS PANDAI. SEMUANYA PERLU BELAJAR. :)

Alhamduliah. Sikit demi sikit... buat ja apa yg mak suruh. Duplicate saja. Daripada bonus sebulan RM27, sekarang 4 angka dan menghampiri 5 angka sebulan.

Fiza bersama Suami di Pentas Shaklee. 

Award Senior Coordinator sempena Master Celebration saya :)

Mula-mula cuma suka-suka, sekarang apa dah jadi? :D



Dan yang paling saya suka, sebulan yang lepas, dengan rasminya, saya adalah Work at Home Mom !

_________________________________

Sekarang Fiza fulltime di rumah dengan Shaklee. Komitmen beliau 200% untuk Shaklee. Anda yang berminat untuk menambah pendapatan atau menukar kerjaya kepada bekerja di rumah dengan anak-anak, boleh hubungi Fiza, sertai Empayar beliau yang semakin membesar dan mengganas :)







Hubung Fiza :
WhatsApp / Telegram /sms 012 529 9013
FB : Noorhafiza Mohamad Akib






No comments: